+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Napelemet szeretnél?
Mire számíts, ha most kérsz ajánlatot?

napelem ajánlatkérés

Napelemet szeretnél?
Mire számíts, ha most kérsz ajánlatot?

Facebook
LinkedIn
E-mail

A napelemekre az elmúlt időszakban folyamatosan növekedett a kereslet, de az igazi robbanást a rezsi drágulása okozta. Nem véletlenül, hiszen a napelemes rendszer segítségével a villanyszámla gyakorlatilag lenullázható. Ez pedig nem csak rövid távon jelent megoldást, de a háztartások és a cégek nem lesznek kitéve a villamosenergia szolgáltatók áringadozásainak. Ezzel a költségek kiszámíthatóbbá tehetők.

A kereslet növekedésének következményei azonban bizonytalanságot okozhattak, amiket ebben a cikkben szeretnénk eloszlatni.

Mire számíts, ha most ajánlatot kérsz?

Nagykereskedőként nem csak a saját napelemes kivitelezéseinkre látunk rá, de van képünk a teljes piacról, így bátran állíthatjuk, hogy a nagyobb napelemes telepítéssel foglalkozó cégek ugyanazokkal a nehézségekkel küzdenek.

Elhúzódó válaszidő az ajánlatkérések esetén

A weboldalon keresztül érkezett ajánlatkéréseket folyamatosan dolgozzuk fel. Ami teljesen biztos, hogy mindenkinek, aki ajánlatot kér, válaszolni fogunk, de a válaszadási idő meghosszabbodhat. Ha tőlünk kérsz ajánlatot, akkor kollégáink néhány napon belül (maximum 1-2 hét) felveszik veled a kapcsolatot és a további kérdések tisztázását követően már a kezedben is tarthatod az előzetes ajánlatunkat. Ezt egy személyes, helyszíni felmérés fogja követni, ahol pontosítjuk a rendszer elemeit.

Fogyó készletek

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a napelemes rendszerhez szükséges eszközökből ellátási nehézségekkel küzdhetünk. A világméretű chiphiány begyűrűzött az inverterek piacára, a szállítás egyre drágább, a megnövekedett keresletet pedig nem tudják lekövetni a gyártók. A Manitu Solarnál nagykereskedőként folyamatosan kapunk a szükséges berendezésekből, és jelenleg azt prognosztizáljuk, hogy középtávon biztosan rendelkezünk megfelelő készlettel. A bizonytalanság azonban itt is tetten érhető.

Bizonytalanság az Otthonfelújítási programmal kapcsolatban

Az Otthonfelújítási program kedvezménye 2022. december 31-ig vehető igénybe. A program során a háztartások visszakapják a korszerűsítések költségeinek 50%-át, fontos, hogy napelemes rendszerek esetében maximum 450 000 Ft / kWp számolható el. A kedvezmény természetesen napelemes rendszerek kivitelezésére is igénybe vehető. Azonban fontos megjegyezni, hogy ahhoz, hogy a kedvezményt érvényesíteni tudd, december végére átadott napelemes rendszerrel kell rendelkezned. Ez a jelenlegi megnövekedett ügyintézési idővel már nagyon nehezen kivitelezhető. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem érdemes megpróbálnod, de szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy ha Otthonfelújítási Program keretein belül szeretnél napelemes rendszert telepíteni, akkor az utolsó pillanatban vagy!

Elhúzódó szolgáltatói ügyintézés

A kereslet növekedését a szolgáltatók is nehezen tudják lekövetni, így az engedélyeztetési folyamat, a mérőóra cserére szánt idő is hosszabb lehet a megszokottnál. Az ügyintézési határidő csökkentésére sajnos a kivitelezőknek nincs ráhatása, nem tudunk mit tenni, mint elfogadni a szolgáltatók feltételeit.

Mit tehetsz?

A fenti érvek talán most arról győztek meg, hogy ajánlatot kérni már nincs is értelme. Ez viszont tévedés. Bár az ügyintézés egy kicsit lelassult, mégis érdemes most lépni, mert várhatóan a helyzet rövid távon nem fog javulni. Minél hamarabb nekifogsz a korszerűsítésnek, annál gyorsabban tudsz búcsút mondani a villanyszámládnak.

Mielőtt azonban kivitelezőt keresel adunk néhány tippet a választáshoz:

  • Olyan céggel szerződj, akik minőségi berendezéseket árulnak. A kezdeti magasabb beruházási költség kifizetődik, hiszen a prémium minőségű eszközökkel nem lesz gondod, nem fognak bosszúságot okozni a folyamatos meghibásodások.
  • A jó napelem kivitelező nem csak a telepítésben segít, de számíthatsz rá akkor is, amikor méretezni kell a napelemes rendszeredet, ráadásul támaszkodhatsz a szakértelmére a szükséges eszközök kiválasztásakor. Az engedélyeztetési folyamat és a szolgáltatókkal való kommunikáció nem mindig gördülékeny, így érdemes azt is a kiválasztott kivitelezőre bízni.
  • Nézd meg, milyen szakértőkkel dolgozik a cég. A napelem telepítése összetett folyamat, ahhoz, hogy az ideális rendszer kerüljön fel a tetődre szakértelem szükséges.
  • Válassz olyan kivitelezőt, aki már régóta dolgozik a piacon. Most különösen fontos, hogy a cég, akivel szerződsz megbízható legyen. Nincs idő arra, hogy a tapasztalatlanság miatt nehézségekbe ütközz.

A Manitu Solarnál 2009 óta telepítünk napelemes rendszereket, így az egyik legnagyobb referencialistát felvonultató vállalkozásként vagyunk jelen a magyar piacon. Nagykereskedőként megfelelő raktárkészlettel rendelkezünk és kizárólag a világ élvonalába tartozó gyártók termékeit értékesítjük. Szakértői csapatunkkal nem csak a kivitelezésben, de a tervezésben és az engedélyeztetésben is a segítségedre leszünk.

keresés

Keresés

Hírlevél feliratkozás

kategóriák

Legfrissebb cikkek

címkék

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés