+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Napelemet szeretnél?
Mire számíts, ha most kérsz ajánlatot?

napelem ajánlatkérés

Napelemet szeretnél?
Mire számíts, ha most kérsz ajánlatot?

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail

A napelemekre az elmúlt időszakban folyamatosan növekedett a kereslet, de az igazi robbanást a rezsi drágulása okozta. Nem véletlenül, hiszen a napelemes rendszer segítségével a villanyszámla gyakorlatilag lenullázható. Ez pedig nem csak rövid távon jelent megoldást, de a háztartások és a cégek nem lesznek kitéve a villamosenergia szolgáltatók áringadozásainak. Ezzel a költségek kiszámíthatóbbá tehetők.

A kereslet növekedésének következményei azonban bizonytalanságot okozhattak, amiket ebben a cikkben szeretnénk eloszlatni.

Mire számíts, ha most ajánlatot kérsz?

Nagykereskedőként nem csak a saját napelemes kivitelezéseinkre látunk rá, de van képünk a teljes piacról, így bátran állíthatjuk, hogy a nagyobb napelemes telepítéssel foglalkozó cégek ugyanazokkal a nehézségekkel küzdenek.

Elhúzódó válaszidő az ajánlatkérések esetén

A weboldalon keresztül érkezett ajánlatkéréseket folyamatosan dolgozzuk fel. Ami teljesen biztos, hogy mindenkinek, aki ajánlatot kér, válaszolni fogunk, de a válaszadási idő meghosszabbodhat. Ha tőlünk kérsz ajánlatot, akkor kollégáink néhány napon belül (maximum 1-2 hét) felveszik veled a kapcsolatot és a további kérdések tisztázását követően már a kezedben is tarthatod az előzetes ajánlatunkat. Ezt egy személyes, helyszíni felmérés fogja követni, ahol pontosítjuk a rendszer elemeit.

Fogyó készletek

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a napelemes rendszerhez szükséges eszközökből ellátási nehézségekkel küzdhetünk. A világméretű chiphiány begyűrűzött az inverterek piacára, a szállítás egyre drágább, a megnövekedett keresletet pedig nem tudják lekövetni a gyártók. A Manitu Solarnál nagykereskedőként folyamatosan kapunk a szükséges berendezésekből, és jelenleg azt prognosztizáljuk, hogy középtávon biztosan rendelkezünk megfelelő készlettel. A bizonytalanság azonban itt is tetten érhető.

Bizonytalanság az Otthonfelújítási programmal kapcsolatban

Az Otthonfelújítási program kedvezménye 2022. december 31-ig vehető igénybe. A program során a háztartások visszakapják a korszerűsítések költségeinek 50%-át, fontos, hogy napelemes rendszerek esetében maximum 450 000 Ft / kWp számolható el. A kedvezmény természetesen napelemes rendszerek kivitelezésére is igénybe vehető. Azonban fontos megjegyezni, hogy ahhoz, hogy a kedvezményt érvényesíteni tudd, december végére átadott napelemes rendszerrel kell rendelkezned. Ez a jelenlegi megnövekedett ügyintézési idővel már nagyon nehezen kivitelezhető. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem érdemes megpróbálnod, de szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy ha Otthonfelújítási Program keretein belül szeretnél napelemes rendszert telepíteni, akkor az utolsó pillanatban vagy!

Elhúzódó szolgáltatói ügyintézés

A kereslet növekedését a szolgáltatók is nehezen tudják lekövetni, így az engedélyeztetési folyamat, a mérőóra cserére szánt idő is hosszabb lehet a megszokottnál. Az ügyintézési határidő csökkentésére sajnos a kivitelezőknek nincs ráhatása, nem tudunk mit tenni, mint elfogadni a szolgáltatók feltételeit.

Mit tehetsz?

A fenti érvek talán most arról győztek meg, hogy ajánlatot kérni már nincs is értelme. Ez viszont tévedés. Bár az ügyintézés egy kicsit lelassult, mégis érdemes most lépni, mert várhatóan a helyzet rövid távon nem fog javulni. Minél hamarabb nekifogsz a korszerűsítésnek, annál gyorsabban tudsz búcsút mondani a villanyszámládnak.

Mielőtt azonban kivitelezőt keresel adunk néhány tippet a választáshoz:

  • Olyan céggel szerződj, akik minőségi berendezéseket árulnak. A kezdeti magasabb beruházási költség kifizetődik, hiszen a prémium minőségű eszközökkel nem lesz gondod, nem fognak bosszúságot okozni a folyamatos meghibásodások.
  • A jó napelem kivitelező nem csak a telepítésben segít, de számíthatsz rá akkor is, amikor méretezni kell a napelemes rendszeredet, ráadásul támaszkodhatsz a szakértelmére a szükséges eszközök kiválasztásakor. Az engedélyeztetési folyamat és a szolgáltatókkal való kommunikáció nem mindig gördülékeny, így érdemes azt is a kiválasztott kivitelezőre bízni.
  • Nézd meg, milyen szakértőkkel dolgozik a cég. A napelem telepítése összetett folyamat, ahhoz, hogy az ideális rendszer kerüljön fel a tetődre szakértelem szükséges.
  • Válassz olyan kivitelezőt, aki már régóta dolgozik a piacon. Most különösen fontos, hogy a cég, akivel szerződsz megbízható legyen. Nincs idő arra, hogy a tapasztalatlanság miatt nehézségekbe ütközz.

A Manitu Solarnál 2009 óta telepítünk napelemes rendszereket, így az egyik legnagyobb referencialistát felvonultató vállalkozásként vagyunk jelen a magyar piacon. Nagykereskedőként megfelelő raktárkészlettel rendelkezünk és kizárólag a világ élvonalába tartozó gyártók termékeit értékesítjük. Szakértői csapatunkkal nem csak a kivitelezésben, de a tervezésben és az engedélyeztetésben is a segítségedre leszünk.

keresés

Hírlevél feliratkozás

kategóriák

Legfrissebb cikkek

címkék