+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

SolarEdge inverter

solaredge

A SolarEdge 2006 óta fejleszt okos invertereket, amelyek teljesen megváltoztatják mindazt, amit a napelemes rendszerek elérhető hatékonyságáról eddig gondoltunk. Mára már a világ 130 országában számtalan rendszert telepítettek, ezzel a világ egyik vezető inverter gyártójává nőtték ki magukat.

A SolarEdge okos inverterei maximumra pörgetik a napelemes korszerűsítés hatékonyságát. Ezek az okos inverterek a legkorszerűbb berendezések, amelyek a napelemek teljesítményét nem rendszerszinten, hanem napelem panelenként képesek optimalizálni. Ez azért fontos, mert a hagyományos inverterek a teljes napelemes rendszer teljesítőképességét ahhoz a napelem panelhez igazítják, amely a leghatékonytalanabbul működik. Ezzel jelentősen csökken a napelem által megtermelhető áram mennyisége. A SolarEdge okos inverterei esetében teljesen mindegy, hogy van-e a teljes rendszerben olyan napelem, ami árnyékosabb vagy szennyezettebb, az inverter nem igazítja a hatékonyságot a kevésbé jól termelő napelemhez.

Az okos inverterek számos más előnnyel is rendelkeznek, ezért egyre népszerűbbek azok körében, akik napelemes korszerűsítésben gondolkoznak. A beépített monitoring rendszer segítségével a teljesítmény a napelemek szintjén figyelhető, ezáltal az esetleges hibák könnyen, gyorsan azonosíthatók.Ráadásul a SolarEdge kiemelkedő termék és élettartam garanciát vállal az invertereire, amely alapesetben 12 év, de akár 25 évre is kiterjeszthető.

Bár az okos inverterek beruházási költségei magasabbak lehetnek, hosszú távon olyan hatékony, biztonságos és megbízható rendszert építhetünk a segítségével, amely mindenképp megéri a kezdeti befektetést.

Különösen akkor van előnye egy SolarEdge inverterrel szerelt napelemes rendszernek, ha legalább 3 vagy annál több tájolású a tetőfelület vagy többfelől érkező árnyékhatások érik a rendszert.

Miért válassz SolarEdge invertert?

1. A napelemek szintjén optimalizálja a teljesítményt

Óhatatanul előfordul a napelemes rendszerek esetében, hogy egy-egy napelem panel árnyékosabb, szennyezettebb, vagy más okból nem tud maximális teljesítményt nyújtani. A hagyományos inverterek ebben az esetben ennek a napelemnek a teljesítményéhez igazítják a teljes rendszer működését. A SolarEdge okos invertere azonban minden napelem teljesítményét önállóan veszi figyelembe, és nem igazodik a legkevésbé hatékony modulhoz. Ezzel akár 25%-al több energia megtermelésére is képes a teljes rendszer.

2. Összehangolja a különböző napelemek működését

A napelemes rendszer hatékonysága maximalizálható, ha a környezeti adottságokat is figyelembe vesszük és ahhoz igazítjuk, hogy a tető egyes pontjain milyen teljesítményű napelemeket helyezünk el. Mivel a SolarEdge okos inverterek minden napelemet önálló egységként kezelnek, így nem kell attól tartani, hogy egy esetlegesen kisebb teljesítményű napelem rontja a teljes rendszer eredményességét. De nem csak a különböző típusú napelemek működését hangolja össze kiválóan, de a vegyes tájolású rendszerekből is kihozza a maximumot. A különböző teljesítményű és tájolású napelemek elhelyezésének szabadsága segítséget jelent abban is, hogy ha a későbbiekben bővíteni szeretnénk a napelemes rendszerünket, akkor ne korlátozzanak minket a döntésben a korábban felszerelt panelek tulajdonságai.

3. Monitoring rendszer a napelemek szintjén

A távfelügyelet és a napelemek szintjén működő monitoring rendszer egyszerűvé és könnyűvé teszi a rendszer hatékonyságának figyelését. Ráadásul az esetleges meghibásodások könnyedén, gyorsan orvosolhatóak lesznek.

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés