+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Szerelvények

A napelemek kültéren helyezkednek el, így olyan időjárási hatásoknak lesznek kitéve, amely megköveteli, hogy a villamossági szerelvények a lehető legbiztonságosabbak és prémium minőségűek legyenek. A megfelelő villám- és túlfeszültség védelemmel elkerülhetjük a napelem és a hozzá kapcsolódó inverter károsodását és biztosíthatjuk a napelemes rendszer hosszú távú, megbízható működését.

A szerelvények megfelelő kiválasztásával nem csak a napelemes rendszer biztonságát garantáljuk, de a saját biztonságunkért is sokat teszünk.

Napelem szerelvények

Milyen villamossági szerelvényekre lesz szükséged a napelemes rendszerhez?

A teljes napelemes rendszerhez a napelemen és az inverteren kívül még néhány villamos berendezésre és egyéb kiegészítőre is szükséged lesz. Most a legfontosabbakat vesszük sorra, amik nélkül nincs napelem rendszer.

Kábelek és vezetékek

A Manitu Solar a német KBE Solar kábeleit és vezetékeit forgalmazza és ezeket a termékeket ajánlja a kivitelezések során is. A KBE Solar DB+ termékek kiváló minőségűek és megfelelnek annak a magas követelményszintnek, amelyeket a piac és a felhasználók ezektől a termékektől elvárnak. A KBE Solar DB+-t az N 50618 és az új nemzetközi szabvány, az IEC 62930 is tanúsította.

Napelem csatlakozó dobozok

A napelemek és főleg azok fém alkatrészei elhelyezkedésük miatt fokozottan vannak kitéve villámcsapásnak. A villámcsapás során a villámáram a vezetékeken és az alkatrészeken könnyedén az épület belsejébe kerülhet, ahol hatalmas károkat okozhat. Ezért kifejezetten szükséges a napelem rendszereket megfelelő túlfeszültség és villámvédelemmel ellátni.

A Manitu Solar által forgalmazott Henkel napelem csatlakozó dobozok megfelelő túlfeszültség és villámlás elleni védelemmel vannak ellátva. Ezeket a csatlakozó dobozokat a Henkel kifejezetten napelemes rendszerekhez fejlesztette, és megfelelnek az IEC 60 364-7-712 és az IEC 61 439-1 előírásainak.

Új mérőóra

A napelemes rendszer speciális mérőórát igényel, amelyet a szolgáltató telepít akkor, amikor a rendszer elkészült.

Milyen szempontokat vegyél figyelembe a szerelvények kiválasztásakor?

A Manitu Solarnál olyan berendezésekkel foglalkozunk, amelyek minden fenti feltételnek megfelelnek, ezzel biztosítva, hogy ügyfeleink sokáig, biztonságban és problémamentesen élvezhessék a napelemes rendszerük előnyeit.

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés