+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

BYD akkumulátor

Felsőkategóriás akkumulátorok a napelemes rendszer ideális kihasználtságáért.

BYD akkumlátor

Az elszámolási módok változása magával hozza az akkumulátorok egyre nagyobb népszerűségét és térhódítását. A megfelelő méretű és minőségű akkumulátor kiválasztását azonban érdemes szakemberre bízni.
A legjobb döntést ebben az esetben garantáltan szakértői támogatással fogod tudni meghozni.

Mikor szükséges akkumulátor a napelemes rendszerbe?

A szolár akkumulátorok segítségével megvalósítható a hibrid és a sziget üzemű napelemes rendszer is. A sziget üzemű napelemes rendszerekkel a háztartás teljesen függetleníteni tudja magát a szolgáltatótól, hiszen a napelemek által megtermelt energia nem kerül vissza a hálózatba, hanem azt az akkumulátor tárolja. Amikor nincs elegendő napenergia, akkor az akkumulátorban tárolt áramot használjuk.

A sziget üzemű napelemes rendszereknél hatékonyabb és optimálisabb megoldás a hibrid rendszer. Ebben az esetben a megtermelt energia először az akkumulátorban tárolódik, majd amikor az akkumulátor is teljesen feltöltésre került, úgy visszatáplálásra kerül a hálózatba. A felhasználás is ebben a sorrendben történik, először az akkumulátorban tárolt energia kerül felhasználásra, ha pedig az elfogyott, akkor a háztartás a hálózatból vételezi a szükséges elektromos áramot. A hibrid rendszer előnye, hogy nem vagyunk “elvágva” a hálózattól, így akkor sem marad áram nélkül a háztartás, ha az akkumulátor lemerült.

BYD - a világ vezető akkumulátor gyártója

A BYD a világ vezető újratölthető akkumulátorának gyártója. A BYD-t 1995-ben alapították, és több mint 20 évnyi gyors növekedés után a vállalat több mint 30 ipari parkot hozott létre világszerte. Jelentős szerepet játszik az elektronikai, autóipari, új energia- és vasúti tranzit iparágakban. A  BYD elkötelezett a zéró kibocsátású energiamegoldások mellett, kutató intézetükben új anyagokkal kísérleteznek, új, innovatív termékeket fejlesztenek. 

A moduláris felépítés nem csak hatékonnyá, de skálázhatóvá és biztonságosabbá is teszi az akkumulátor működését. A széles termékkínálat pedig lehetővé teszi, hogy az igényeidhez pontosan illeszkedő akkumulátor kerüljön a napelemes rendszeredbe. A termékek lítium-ionos akkumulátorok, amelyek az ólom-savas társaikhoz képest nagyobb töltési kapacitással és hosszabb élettartammal rendelkeznek. 

A BYD által gyártott akkumulátorok megfelelnek a legmagasabb biztonsági szabványoknak, és számos díjat zsebeltek be. A HTW Berlin Egyetem független Energiatárolási Ellenőrzése szerint a Battery-Box a legmagasabb hatásfokú akkumulátor a piacon.

Miért válassz BYD akkumulátort?

1. Számos inverterrel kombinálható

A BYD akkumulátorok egyik legnagyobb előnye, hogy a piacon található inverterek jelentős részével kombinálható, így nem lesz technikai akadálya a beépítésnek.

2. A teljesítmény applikációval követhető nyomon

Talán már természetesnek tűnik, hogy az eszköz teljesítménye applikációval nyomonkövethető, azonban a BYD egyike az első gyártóknak, akik akkumulátorspecifikus applikációt fejlesztettek ki. Tehát nem az inverter működését figyeljük az applikációval, hanem az akkumulátor moduljairól kapunk adatokat. Ennek egyik nagy előnye, hogy az akkumulátort az egyes modulok szintjén, nem pedig a rendszer szintjén lehet figyelni. A legtöbb inverter csak akkor jelzi az akkumulátor hibáját vagy problémáját, ha az akkumulátor leállt, ami gyakran csak akkor fordul elő, ha az akkumulátormodul instabillá vált vagy belső meghibásodást szenvedett. A modulszintű információk megtekintésének képessége jobb betekintést nyújt az akkumulátor teljesítményébe, és lehetővé teszi a lehetséges problémák sokkal korábban történő észlelését és diagnosztizálását.

3. Minőség, megbízhatóság és garancia

A BYD folyamatos innovációkkal van jelen már a szolár energia piacán is. Moduláris felépítésű akkumulátorai magas minőséget képviselnek, működésük biztonságos és hatékony. A gyártó pedig 10 év garanciát vállal a berendezésekre.

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés