+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Rögzítéstechnika

A napelemrendszer tartósságának egyik alappillére a megfelelő rögzítéstechnika. A napelemeid ki lesznek téve az időjárás viszontagságainak, így kiemelten fontos, hogy olyan anyagokkal kerüljön rögzítésre, amely ellenáll a legnagyobb szélsőségeknek is. A rögzítőrendszerek tartóssága és ellenállóképessége nem csak azért fontos, hogy minél tovább problémamentesen élvezhesd a korszerűsítés adta előnyöket, hanem a maximális biztonságodat is garantálja.

A minőségi szerelőrendszerek alumíniumból és rozsdamentes acélból készültek. Az ebből az anyagból készült rögzítőrendszerek nem csak hosszú távon biztosítják a korróziómentes rögzítést, de nem terhelik túl a tetőt sem. 

Napelem rögzítéstechnika

Megfelelő rögzítés minden típusú tetőre

A rögzítési rendszereknek igazodniuk kell a tetők sokszínűségéhez. A ferde tetőkre, legyen akár cserepes tető, bitumenes zsindely, trapézlemez, szendvicspanel vagy korcolt lemez megfelelő rögzítéstechnikával ugyanúgy biztonságosan elhelyezhető napelemes rendszer, mint a lapos tetőkre.

A földre helyezett napelemek rögzítése

A földre helyezett napelemrendszerek akkor jelentenek kiváló megoldást, ha nincs a teljesítményelvárásnak megfelelő számú napelem modulnak hely a tetőn. A rögzítés ebben az esetben különböző típusú tartószerkezetek segítségével történik. A tartószerkezetek tervezésekor figyelembe kell venni a dőlésszöget, a tájolást, a terhelést és az árnyékoltságot is. A földre helyezett napelemek tartószerkezete lehet fix vagy napkövető. Utóbbi ugyan jelentős beruházást és több karbantartást igényel, de nagyobb teljesítményű, hatékonyabb rendszert eredményez.

Milyen szempontok alapján válasszunk rögzítéstechnikát a napelemes rendszerekhez?

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés