+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Elektromos autó töltés

elektromos autótöltés

Használd a nap energiáját elektromos autó töltésére és nem csak a villany és benzin számládat nullázod, de sokat teszel a fenntarthatóságért is.

Ha már elektromos autóval rendelkezel, vagy tervezed a váltást, akkor te is egyértelműen elkötelezted magad a jövő szebbé és élhetőbbé tételében. Ha az elektromos autódat napelem segítségével töltöd, akkor még egy nagy lépést teszel a fenntarthatóság felé. Az elektromos autók napelemes töltése a jelenlegi legkörnyezetbarátabb, és nem mellesleg a leggazdaságosabb megoldás.

NE CSAK A BENZINEN SPÓROLJ, HANEM A VILLANYSZÁMLÁN IS

Ha a napelemes rendszert használod az elektromos autó töltésére, akkor a lehető legköltséghatékonyabb megoldást választod. Nem csak a benzinért nem kell többé fizetned, de a villanyszámládat sem terheli meg az autó otthoni töltése. Ráadásul az otthoni töltés lehetősége a lehető legkényelmesebb megoldás.

EGYSZERŰEN MEGVALÓSÍTHATÓ, MEGTÉRÜLŐ BERUHÁZÁS

Ha már rendelkezel napelemes rendszerrel, akkor nem lesz másra szükséged, mint egy kiállásra és egy töltőre. Van még néhány olyan szempont, amit érdemes figyelembe venned, ha az elektromos autódat napelemmel töltenéd:

1. A napelemes rendszered jelenlegi teljesítménye

Ha már rendelkezel napelemekkel, akkor mérd fel, hogy a jelenlegi rendszered alkalmas-e az elektromos autó töltésére. Ehhez meg kell határoznod, hogy mennyi áramra van szüksége az autódnak. Egy egyszerű példával illusztráljuk, hogy miként tudod pontosan.

Tegyük fel, hogy egy elektromos autónak a besorolása szerint 30 kWh energiára van szüksége 100 kilométer megtételéhez. Ha az autó naponta átlagosan 25 kilométert tesz meg, akkor 7,5 kWh áramra van szüksége. Ez azt jelenti, hogy a napelemes rendszernek 2 700 kWh áramot kell termelnie éves szinten csak az elektromos autó töltéséhez.

Ha nincs még napelemed, de tervezed a telepítését, akkor már a tervezés során vedd figyelembe, hogy elektromos autót fogsz vele tölteni, és ehhez méretezd a rendszert. A fenti számítási példa már a tervezési szakaszban is segítségedre lehet.

2. Az invertered teljesítménye

Az invertered teljesítményének igazodnia kell ahhoz, hogy mennyi energiát szeretnél termelni a napelemes rendszereddel. Ha még nincsenek napelemeid, akkor egyszerű dolgod van, mert olyan invertert fogsz választani, ami ideális lesz. Ha viszont már van napelemes rendszered, és azt bővítened kell ahhoz, hogy gond nélkül tudj elektromos autót is tölteni, akkor könnyen lehet, hogy az invertered cseréjére is szükség lesz.

Az inverter cseréje, azon túl, hogy plusz költséget jelent, más problémát nem okoz, hosszú távon pedig biztosan megéri a befektetés.

3. A töltő és a kiállás minősége

Ahhoz, hogy napelemekkel tudd tölteni a zöld rendszámos autódat szükséged lesz egy töltőre és egy kiállásra. Mint minden esetben, itt is igaz, hogy a minőség hosszú távon érték. Megbízható gyártó termékeid válaszd, így elkerülheted a folyamatos meghibásodás miatti bosszúságot.

4. Tervezés és kivitelezés

Amint láthatod, az, hogy az elektromos autódat otthon tudd tölteni gondos tervezést és előkészítést igényel. Olyan kivitelezővel dolgozz együtt, aki már a kezdeti szakaszban fogja a kezed és segít abban, hogy optimális döntéseket hozz. Sok bosszúságtól kíméled meg magad, ha odafigyelsz az előkészítésre és mindent jól átgondolsz.

A kivitelező választásakor a legfontosabb szempont az legyen, hogy prémium minőségű termékeket ajánl neked. A kezdeti, esetleg nagyobb befektetés garantálja, hogy a napelemes rendszered hosszú távon megbízhatóan működjön.

A Manitu Solarnál 2009 óta telepítünk napelemes rendszereket, így kellő tapasztalatot gyűjtöttünk, hogy minden kihívásra legyen megfelelő válaszunk. Ráadásul nagykereskedelmi partnerként a hazai kivitelezők jelentős részével kapcsolatban állunk, a tőlük szerzett tapasztalatokat is beépítjük mindennapi tevékenységünkbe.

Plusz egy megfontolandó szempont

A napelemes rendszerek a napsütéses órák során képesek energiát termelni. Az ebben az időszakban termelt, de fel nem használt áram átadásra kerül a villamosenergia szolgáltató hálózatába. Ha plusz áramra van szükséged, akkor természetesen te is vételezhetsz a hálózatból. Természetesen ilyenkor a szolgáltatóval elszámolsz a vételezett és az átadott energiával kapcsolatban is.

Amikor rendszerépítést, vagy bővítést tervezel, akkor gondold át, hogy egy akkumulátor segítségével tudsz-e még többet spórolni.

Ha egy akkumulátort is tervezel, akkor a fel nem használt energiával először az akkumulátort töltöd fel, és csak az így fennmaradt felesleg kerül átadásra a hálózatba. A vételezés ugyanígy történik. Először az akkumulátorban eltárolt áramot használod fel, és ha többre van szükséged, akkor kell csak a hálózathoz fordulnod.

Ezzel a hibrid megoldással még többet tudsz spórolni. Érdemes kiszámolnod, hogy a te fogyasztásodhoz mérten megéri-e akkumulátorral bővítened a rendszered.

ELEKTROMOS AUTÓTÖLTŐ A MANITU SOLAR KÍNÁLATÁBAN - FRONIUS WATTPILOT

Termékkínálatunkat úgy állítottuk össze, hogy kizárólag prémium minőségű berendezésekkel és kiegészítőkkel találkozz, ha velünk dolgozol. Hiszünk abban, hogy a minőségi termék hosszú távon olcsóbb, hiszen kevesebb meghibásodással, szervízzel kell számolnod.

Igaz ez az elektromos autótöltés esetén is. Kínálatunkban a Fronius Wattpilotot találod. A Fronius a világ vezető inverter gyártójaként 1945. óta van jelen a piacon. A termékeit leginkább a megbízhatósággal és prémium minőséggel azonosítjuk. Az inverterek mellett a Fronius elektromos autótöltői is egyre népszerűbbek.

Ezzel a termékkel bármilyen típusú elektromos autót gazdaságosan tölthetsz az otthonodban. A teljesítményt applikáció segítségével követheted nyomon és optimalizálhatod. A Fronius Wattpilot kétféle töltési móddal rendelkezik, hogy mindig a legolcsóbb módon tudd tölteni az elektromos autódat. Az ECO mód kifejezetten a napelemes rendszerekhez igazodik és a napelemek által termelt energia felhasználását támogatja. Ha már nem áll rendelkezésedre a saját rendszered által termelt áram, akkor sem kell lemondanod arról, hogy gazdaságosan töltsd zöld rendszámos kocsidat, mert az okosvezérlés a leghatékonyabb módot választja ki neked.

A Fronius Wattpilot egyszerűen, biztonságosan használható. A hosszú távú kiszámítható működést a prémium minőség és a megfelelő szervízháttér biztosítja.

MIÉRT A MANITU SOLART VÁLASZD A RENDSZERED KIALAKÍTÁSÁHOZ?

1. Minőségi eszközök a te igényeidhez igazítva

Kizárólag olyan eszközöket és berendezéseket forgalmazunk, amelyek kiváló minőséggel a világ élvonalának gyártóitól kerülnek ki. Ez egyrészt azért fontos, mert a rendszered akkor lesz megtérülő és stabil, ha nincs szükség folyamatos szervizelésre, másrészt a megbízható gyártók lesznek azok, akik felé az esetleges garanciális igényeket érvényesíteni tudod.

2. Tapasztalat a napelemes rendszerek telepítésében

A Manitu Solar 2009 óta kizárólag napelemes rendszerek értékesítésével és telepítésével foglalkozik. Csapatunkban villamosmérnökök, műszaki ellenőr támogatja, hogy a napelemes rendszered kiváló legyen. Nagykereskedőként és márkaképviseletként pedig nem csak azokra a rendszerekre látunk rá, amelyeket mi telepítünk, hanem ennél sokkal többre. Ezt a tapasztalatot felhasználva a számodra legjobb megoldást tudjuk ajánlani.

3. Folyamatos támogatás

Kollégáink nem csak a kivitelezés során állnak majd melletted, hanem segítenek megtervezni a napelemes rendszeredet úgy, hogy az elektromos autód töltése a lehető legkisebb beruházási költség mellett a lehető leghatékonyabb legyen. Felmérjük és kialakítjuk a teljes rendszert, nincs más dolgod, mint elhatározni magad és felvenni velünk a kapcsolatot.

4. Szerviz és garancia

Az elvégzett munkáinkra 5 év kivitelezési garanciát vállalunk, míg forgalmazott termékeinkre a gyártók is kiemelkedő garanciát biztosítanak. Az általunk értékesített napelemek és inverterek hivatalos hazai forgalmazói vagyunk. A piacvezető Fronius inverter legnagyobb hazai forgalmazójaként és szervizpartnereként elkötelezetten dolgozunk, hogy hosszú távon, megbízhatóan működő napelemes rendszereket építsünk.

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés