+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Tervezés

A napelemes rendszerrel történő korszerűsítés összetett folyamat, amely során számos szempontot figyelembe kell venni. A tervezés során határozzuk meg, hogy mekkora rendszerre lesz szükséged a villanyszámla kiváltásához, hol fognak elhelyezkedni a napelemek, hova fogod tenni az invertert, és mindehhez milyen kiegészítő berendezésekre lesz szükséged.

A tervezés legalább olyan fontos része a folyamatnak, mint a napelemes rendszer kivitelezése, hiszen a nem megfelelő méret vagy berendezés kiválasztása a teljes telepítési folyamatot megakaszthatja. Ez pedig jelentős többletköltséget jelenthet számodra. A jól megtervezett napelemes rendszerrel hosszú távon élvezheted majd a korszerűsítés előnyeit.

Napelemes rendszerek tervezése

Milyen szempontokat vegyél figyelembe a napelemes rendszer tervezése során?

A tervezésre érdemes nagy hangsúlyt fektetni, és nem csak a jelenre gondolni, hanem figyelembe venni azt, hogy a jövőben hogyan fognak változni a fogyasztási szokásaid – például lesz-e elektromos autód, amelynek otthoni töltése plusz fogyasztással fog járni.

A napelemes rendszer tervezésénél érdemes már az első lépéseknél szakembert bevonni, aki tapasztalatával és tudásával segíteni fog neked abban, hogy a korszerűsítés végeredménye számodra a legjobb legyen!

meghatározzuk a fogyasztást!

A napelemes rendszer mérete szempontjából fontos, hogy mekkora fogyasztást kell kiszolgálnia a napelemeknek. A fogyasztás meghatározásához elegendő, ha előkeresed az elmúlt időszak legmagasabb villanyszámláját, és annak alapján becsülöd meg az egész éves fogyasztásodat. Mint azt már említettük a fogyasztás meghatározásakor figyelembe kell venni azt is, hogy a jövőben milyen plusz, elektromos árammal működő berendezéseket tervezel használni.

A napelem helyét is figyelembe vesszük a tervezésnél

Az, hogy hova kerül a napelem nagyban befolyásolja, hogy milyen méretű panelekre lesz szükséged. A tető dőlésszöge és árnyékoltsága mind-mind olyan tényező, amit figyelembe kell venni a rendszer tervezése során. A telepítés helyét és a fogyasztási elvárást figyelembe véve meghatározzuk a napelem rendszer méretét.

Kiválasztjuk a szükséges eszközöket és berendezéseket!

A napelemes rendszer a napelem panelekből, inverterből, rögzítőelemekből és egyéb kiegészítő villamossági szerelvényekből áll. A szükséges berendezések kiválasztása a rendszer működésének szempontjából az egyik legfontosabb lépés. A piacon számos gyártó különböző minőségű termékei állnak rendelkezésre. A választásnál érdemes prémium minőségű termékeket választani, amelyek mögött nagy múltú gyártói tapasztalat áll, és a garanciális feltételeik is megfelelőek.

A Manitu Solar 2009 óta kizárólag napelemes rendszerek értékesítésével és kivitelezésével foglalkozik. Csapatunkban villamosmérnökök, műszaki ellenőr támogatja, hogy megfelelő alapokkal induljon el a napelemes rendszered kivitelezése.

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés