+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Napelemes rendszer cégek számára

Kiszámítható jövő, csökkenő költségek, megtérülő beruházás

A napelemes rendszerek a megújuló energiaforrások közül a legnépszerűbbek, használatuk pedig egyre elterjedtebb nem csak a lakossági piacon, de a cégek körében is. A korszerűsítés nem csak a jelenlegi költségeket csökkenti és teszi kiszámíthatóvá, de az ingatlan értékét is növeli.

Napelemes rendszerek cégek számára

Napelemes rendszerek
a jövő cégeinek

Cégvezetőként te is érzed a villamosenergia folyamatosan növekvő árának nyomását, az árnövekedéssel járó terheket és megoldandó feladatokat.
A megoldás a napelemes rendszer telepítése! Válaszd te is a napelemet, ha:

Élvezd a napelemes rendszerek előnyeit

A napelemes rendszerek előnyei a cégek számára is kézzel foghatóak. Nem csak a kiszámítható működésben lesznek segítségedre, de számos ponton megkönnyítik a mindennapjaidat.

1. Számold el a korszerűsítés költségeit

A korszerűsítést elszámolhatod akár a költségeid között is, de ha pályázatban veszel részt, akkor a pályázati keretösszeg terhére. A napelemes rendszer megtérülési ideje ugyan sok változós, jelentősen függ az adott projekt sajátosságaitól, a pályázatban szerzett támogatás mértékétől, abban biztosak lehetünk, hogy hosszú távon, de biztosan megtérülő befektetést vállalsz a napelemes rendszerekkel!

2. Mondj búcsút a villanyszámlának

Cégtulajdonosként te is tudod, hogy az ingatlanok fenntartási költségei egyre emelkednek. A költségek között a villamosenergia ára jelentős részt képvisel, és évről-évre emelkedik.

3. Kalkulálj kiszámítható költségekkel

A napelemes rendszer segítségével függetlenedsz egyrészt a szolgáltatótól, másrészt pedig a villamosenergia árát befolyásoló tényezőtől is. A napenergia végtelen és kimeríthetetlen, elérhetőségét nem befolyásolja gazdasági környezet, tőzsdei spekuláció. Így a céged fenntartásának költségei közül legalább egy – amúgy jelentős tétel – teljesen kiszámítható és stabil lesz.

4. Válassz megtérülő beruházást

A napelemes rendszerekkel kapcsolatos legnagyobb kérdés és egyben tévhit is mindig a megtérülés. A tapasztalatok és a rendelkezésünkre álló adatok alapján bátran kijelenthetjük, hogy a napelem 5-7 éven belül megtérül a cégek számára. Ez a megtérülési idő csökkenthető, ha a telepítéssel kapcsolatos költségek egy részét pályázatból finanszírozod.

5. Felelős cégvezetőként tegyél egy lépést a zöld jövőért

A nap energiájának felhasználásával véded a környezeted, és olyan megoldást választasz, amivel fenntartható környezetet építesz. Felelősség-vállalásod hozzájárul ahhoz, hogy olyan világot hagyjunk örökül utódainknak, amelyben mi is szeretünk élni.

Finanszírozási kérdések - mi éri meg a legjobban?

A napelemes rendszerek telepítésére a vállalkozások számára az elmúlt években több pályázati lehetőség is megjelent. A pályázatok közös jellemzője, hogy a rendelkezésre álló keret villámgyorsan elfogyott. Aktuális pályázati lehetőségtől függetlenül azt ajánljuk, hogy legyen előkészítve olyan dokumentációd, amellyel gyorsan és hatékonyan tudsz reagálni, amikor a kiírás megjelenik.

A napelemes rendszerek esetében azonban különösen igaz, hogy az idő pénz. Így, ha nincs olyan finanszírozási lehetőség, amelynek megfelelnél, a korszerűsítést akkor is érdemes elvégezni. A megtérülő beruházás nem csak a mindennapjaidat teszi könnyebbé, a jövődet kiszámíthatóbbá, de az ingatlanod értékét is növeli.

Jelenlegi pályázati lehetőségek
vállalkozások számára

Jelenleg aktív pályázat:
GINOP-4.1.5-22 Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása KKV-k részére

A pályázat benyújtási szakasza: 2022.04.20. – 2022.05.03.
A rendelkezésre álló keretösszeg: 12 milliárd forint

Intenzitás: 90%

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK
Önállóan támogatható tevékenységek:
A) Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek

I. Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése

Meglévő fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése:

 • Támogatott a külső fal, lapostető, padlásfödém, fűtött tetőteret határoló szerkezetek, alsó zárófödém árkád felett, alsó zárófödém fűtetlen pince feletti szerkezetek hőszigetelése és a kapcsolódó munkálatok elvégzése.
 • Új épülethatároló szerkezetek, nyílászáró szerkezetek kialakítása / építése nem támogatható

Meglévő fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje / energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése:

 • Támogatott a fa, fém vagy PVC keretszerkezetű homlokzati üvegezett nyílászáró, a tető-felülvilágító, tetősík ablak, homlokzati kapu, bármely homlokzati vagy fűtött és fűtetlen terek közötti ajtó.

II. Épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítése

A fűtési, hűtési és használati melegvíz -rendszer primer oldalának (kazán szekunder csonkjáig), vagy a komplett rendszer korszerűsítése támogatható.

 • Komplett rendszer korszerűsítése esetén az egyes különálló részegységek korszerűsítése önmagában nem támogatható, a teljes rendszer korszerűsítését el kell végezni.

III. Meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása

Meglévő régi, elavult beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, és az ehhez kapcsoló dó, az igényekhez térben és időben alkalmazkodó műszaki megoldások (pl. szakaszolások, mozgásérzékelők) kialakítása, amennyiben energia-megtakarítást eredményeznek.

 • A világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása keretében kizárólag az épület elektromos hálózatának olyan felújítása támogatható, ami kapcsolódik a világítási rendszerek energiatakarékos átalakításához.
 
ÖNÁLLÓAN NEM TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK:
B) Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek

I. Napkollektoros rendszer telepítése a fejlesztésben érintett épület HMV igényének részbeni, vagy teljes kielégítése céljából, és / vagy fűtésrásegítésre és / vagy hűtésre

 • Támogatott a napsugárzás energiatartalmát felvevő berendezés és kapcsolódó szerkezeti – és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épületgépészeti rendszerhez való kapcsolódáshoz, rendszerben működéshez szükséges eszközök, berendezések vásárlása és telepítése.

II. Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és HMV igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából

 • Támogatott a mezőgazdasági fő és melléktermék, kertészeti melléktermék, energianövény, erdészeti fő és melléktermék, faipari és egyéb ipari hulladék és melléktermék vagy ezek vegyes felhasználására alkalmas rendszer beszerzése és telepítése épületgépészeti rendszerhez való kapcsolódás esetén.
 • Támogatottnak minősül biomassza kazán vásárlása és telepítése, a kazánhoz kapcsolódó gépészeti elemek a szekunder csonkjáig (pl. kazánköri szivattyú, fűtési puffertartály, biztonsági szerelvények, tágulási tartály), a kazán kapcsolódása a HMV és a fűtési rendszerhez, az alapanyag előkészítéséhez szükséges rendszerbe épített eszközök, tároló eszközök, berendezések és építmények, füstgáztisztító, porleválasztó, kéményrendszer, hamukihordó, automatikus tüzelőanyag adagoló.
 

III. Napelemes rendszer telepítése hálózati villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület és az abban folyó gazdasági-termelési folyamatok villamosenergia-ellátásához

 • Támogatott a 8 kWp névleges teljesítményt meghaladó napelemes rendszerek beszerzése és telepítése; a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épület elektromos rendszeréhez, illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése.
 • A napelemes rendszer a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén, a megvalósítás helyszínén belül az épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén, továbbá a megvalósítás helyszínén belül földre telepített tartószerkezetre kerülhet elhelyezésre.
 • Napelemes rendszer telepítése esetén a hőszivattyú rendszerek alkalmazására irányuló projektelem megvalósítása kötelező.
 • A háztartási méretű kiserőmű kategóriába tartozó napelemes rendszer támogatása visszwatt védelem kiépítésével lehetséges.

 

IV. Hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és / vagy hűtésre és / vagy használati melegvíz -termelésre és / vagy fűtésrásegítésre

 • Támogatásban részesíthető rendszertípusok:
  • Földhő-víz hőszivattyús rendszer
  • Levegő-víz hőszivattyús rendszer
 • Támogatott a hőszivattyús rendszerek beszerzése és telepítése; a hőszivattyú primer és szekunder oldalának kialakítása, beüzemelése; Geothermal Heat Response test; monitoring rendszer (azaz mérő- és adatrögzítő műszerek) kialakítása és telepítése, amellyel a COP, SPF értékek számíthatók és ellenőrizhetők; a berendezés energiaellátását biztosító energiavételezési és csatlakozási pont(ok) kialakítása.
C) Az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló- vagy árnyékvető szerkezetek beépítése
 • Kizárólag a „Meglévő fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje / energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése” tevékenység megvalósítása esetén támogatható.
 • Támogatott olyan mozgatható vagy fix kizárólag külső árnyékolók alkalmazása, amelyek a napfény egy részét igény szerint képesek kiszűrni, de alkalmazásukkal nem jelenik meg a mesterséges megvilágítás használatának igénye, és az épület nyári szoláris terhelését megfelelő mértékben csökkentik anélkül, hogy a téli sugárzási nyereség számottevően csökkenne.
 • A szerkezeteket az adott homlokzati oldalon egységes módon szükséges alkalmazni.

 

A PÁLYÁZÓK KÖRE

Mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek:

 • rendelkeznek legalább 3 lezárt, teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel,
 • éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző utolsó lezárt, teljes üzleti évben legalább 1 fő volt,
 • Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.

 

Gazdálkodási formakód:

 • Korlátolt felelősségű társaság (GFO 113)
 • Részvénytársaság (GFO 114)
 • Közkereseti társaság (GFO 116)
 • Betéti társaság (GFO 117)
 • Egyéb szövetkezet (GFO 129)
 • Külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe (GFO 226)
 • Nonprofit korlátolt felelősségű társaság (GFO 572)
 • Nonprofit részvénytársaság (GFO 573)
 • Nonprofit közkereseti társaság (GFO 575)
 • Nonprofit betéti társaság (GFO 576)

 

TERÜLETI KORLÁTOZÁS
 • Nem támogathatóak a Közép-Magyarországi Régió területén megvalósuló projektek.
 • A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a támogatást igénylő bejegyzett magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet.
 • A megvalósulási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző 60. napnál korábban kell bejegyzésre kerülnie, továbbá alkalmasnak kell lennie a projekt megvalósítására.
 • A támogatási kérelem egy megvalósítási helyszínen (akár több külön helyrajzi számon található ugyanazon telephelyen) található 1 db külön álló épület és / vagy épületcsoport energetikai fejlesztésére irányulhat.
  • Közös hő- és / vagy villamos-energetikai rendszer fejlesztése 1 db épületcsoport fejlesztésének tekinthető.
  • Egy megvalósítási helyszínen a közös hő – és / vagy villamos energetikai rendszerrel ellátott épület vagy épületcsoport fejlesztése valósítható meg.
  • Egy megvalósítási helyszínnek az azonos hő- és / vagy villamos-energetikai rendszeren lévő, a cégkivonatba egy címként bejegyzett székhely / fióktelep minősül.
  • Amennyiben a megvalósítási helyszín több épületére is kiterjed a fejlesztés, úgy az egy szintnyi javulást mindegyik épületnek külön-külön teljesítenie kell.

Stabil háttér a korszerűsítésben - Manitu Solar

A Manitu Solar csapata 2009. óta telepít napelemes rendszereket. Nem csak kivitelezőként, de nagykereskedőként is jelen vagyunk a piacon, segítjük partnereinket, ezáltal jelentős tapasztalattal rendelkezünk a legoptimálisabb rendszer összeállításában.

1.
Stabil pénzügyi háttér és garancia

A vállalkozások számára különösen fontos, hogy beszállítóik stabil pénzügyi háttérrel rendelkezzenek, mert így lesznek biztonságban a munka során. Az Opten hitelminősítő “A”kategóriás megbízható, stabil minősítést adta cégünknek. Közép-Európa több országában jelen vagyunk. A kivitelezési munkáinkra 5 év garanciát adunk, az általunk forgalmazott berendezések pedig kiemelt gyártói garanciával rendelkeznek. A közös együttműködés biztos alapokon indul.

2.
Megfelelő és megbízható szakmai háttér

A napelemes rendszer tervezése és telepítése, a megfelelő finanszírozási forma kiválasztása összetett feladat, a munka során pedig különböző szakértők közreműködésére van szükség. A Manitu Solarnál 2009 óta kizárólag napelemes rendszerek értékesítésével és kivitelezésével foglalkozunk. Szakértői csapatunkban villamosmérnököt, műszaki ellenőrt, megfelelő gyakorlattal rendelkező villanyszerelőt, tetőfedőt és ácsot is üdvözölhetünk. Munkánkat ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer támogatja.

3.
A szakértelem prémium minőségű termékkel párosul

Biztosak vagyunk abban, hogy a szakértelem mellett a kiváló napelemes rendszer másik fő összetevője a prémium minőségű termék. A termékeket világszínvonalú gyártóktól válogatjuk, kiemelkedő garanciával. Beszállítóink egy részének hivatalos viszonteladói és szervizpartnerei is vagyunk, így nem csak a telepítés során, hanem a karbantartásban és az esetleges javítási munkálatokban is számíthatsz ránk.

4.
Felelősséget vállalunk - a munkánkért és a szakmánkért is

A Manitu Solar a MANAP (www.manap.hu) napelemes iparági egyesület alapító tagja. Az egyesületben azért dolgozunk, hogy a napelemes technológia az őt megillető helyre kerüljön a hazai energiamixben. A piac szereplőivel közösen azért dolgozunk, hogy kiszámítható, fenntartható működéssel minél többen használhassák a nap kifogyhatatlan energiáját.

Ajánlatot kérek
Ajánlatkérés

[Hozzájárulok, hogy a(z) Manitu Solar Kivitelező Kft. CRM rendszerében kezelje az adataimat és elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot.]

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés