+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Helyszíni felmérés napelemes rendszerek telepítése előtt. Miért van rá szükség?

helyszíni felmérés

Helyszíni felmérés napelemes rendszerek telepítése előtt. Miért van rá szükség?

Facebook
LinkedIn
E-mail

A napelemes rendszer tervezésekor és telepítésekor számos olyan tényező van, amit figyelembe kell venned. Ilyenek lehetnek:

  • a tető mérete
  • a tető dőlésszöge
  • mennyire van árnyékban az a terület, ahova a napelemet szeretnéd telepíteni
  • milyen a tető héjazata

Ezek a szempontok azért fontosak, mert a teljes rendszer akkor lesz hatékony, ha optimális helyen és méretben kerülnek telepítésre a napelem panelek. A tervezés és a pontos helyszíni felmérés az egyik kulcspontja lesz a munkának. Ha szakértőkre bízod a tervezést és a kivitelezést, akkor számos bosszúságtól kíméled meg magad.

Ajánlatkérés – az első lépés

Ahhoz, hogy elkezdődjön a közös munka egy előzetes ajánlatkérésre lesz szükség. Az ajánlatkérő űrlapon megadott adatok kollégáink számára iránymutatásul szolgálnak, de közel sem elegendőek egy pontos kalkuláció elvégzéséhez. Ezért az ajánlatkérést követően kollégáink telefonon keresnek fel, és néhány olyan kérdést tesznek fel, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a napelemes rendszerek tervezéséhez és a legoptimálisabb megoldás kiválasztásához.

Miért kell a helyszíni felmérés?

Kollégáink a telefonos megbeszélés után helyszíni felmérésre érkeznek, ahol elsősorban a műszaki paraméterek kerülnek egyeztetésre. Elengedhetetlen, hogy lássuk a tetőt, ahova a napelemes rendszert tervezted telepíteni. Tudnunk kell, hogy mekkora a hasznos tetőfelület, milyen dőlésszöggel, milyen árnyékoltsággal van dolgunk. Ez természetesen nem úgy történik, hogy ránézünk a házadra és már mindent tudunk is. Pontos méreteket veszünk a tetőről és fotódokumentációt is készítünk.

Mi történik a helyszíni felmérésen?

A személyes találkozás keretein belül felmérjük, hogy mekkora a hasznos tetőfelület, hova, hogyan és mennyi napelem modul helyezhető el. Ez leginkább azért fontos, hogy meggyőződjünk arról, hogy a jelenlegi és a közeljövőben várható igényeidnek megfelelő mennyiségű elektromos áram termelésére alkalmas napelemes rendszert tudjunk telepíteni.

A legfontosabb műszaki paraméterek közé tartozik, hogy a jelenlegi villamosenergia hálózatod mekkora teljesítménnyel rendelkezik. Ellenőrizzük, hogy rendelkezésedre áll-e 3 fázis, és ha igen, akkor az mekkora teljesítménnyel. A 3X16 amper általában elegendő, de nagyobb méretű rendszereknél bővítésre is szükséged lehet. A bővítési igényt a szolgáltató felé jelezzük, aki a nagyobb teljesítményű hálózatot a villanyóráig biztosítja, ahonnan szakképzett villanyszerelő segítségével építjük tovább a hálózatot a házadig.

A helyszínen egyeztetjük azt is, hogy hova tervezed elhelyezni az invertert. Az inverterre azért lesz szükséged mert ez a berendezés fogja átalakítani a napelem által termelt egyenáramot a háztartásod számára szükséges váltóárammá. Egyeztetjük a kábelek nyomvonalát a napelemtől az inverterig és az invertertől az elosztóig.

Kivitelezőt keresel? Jól nézd meg, kit választasz!

A fentiek alapján is láthatod, hogy a napelemes rendszer tervezése és telepítése összetett és bonyolult feladat. Mielőtt a rendszer tervezésébe fogsz, érdemes kiválasztanod azt a céget, akivel a folyamatot végig szeretnéd vinni. Ha a választott kiviteleződ nem ragaszkodik a helyszíni felméréshez, az aggodalomra adhat okot, mert ezeken a személyes találkozókon olyan fontos információk hangzanak el, amelyek nélkül lehetetlen optimális és jól működő napelemes rendszert telepíteni.

Olyan kivitelezőt válassz, aki melletted áll a tervezés, a kivitelezés és az engedélyeztetés teljes folyamatában és olyan berendezéseket javasol, amelyek garantálják, hogy a beruházásod megtérülő legyen.

Kérj tőlünk ajánlatot, és nem csak a helyszíni felmérést fogjuk gondosan elvégezni. A Manitu Solar 2009 óta kizárólag napelemes rendszerekkel foglalkozik. Nagykereskedőként pedig nem csak a saját magunk által telepített rendszerek működését látjuk, hanem ennél sokkal szélesebb körű ismeretekkel rendelkezünk. Így tudni fogjuk, hogy a céljaidnak, a tetőd méretének és árnyékoltságának, a villamossági hálózat teljesítményének figyelembevételével mennyi napelem panelre, milyen berendezésekre, milyen további lépésekre lesz szükséged.

Legyen nálad a következő helyszíni felmérésünk!

keresés

Keresés

Hírlevél feliratkozás

kategóriák

Legfrissebb cikkek

címkék

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés