+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

5+1 tipp a megfelelő napelemes kivitelező kiválasztásához

napelemes kivitelező

5+1 tipp a megfelelő napelemes kivitelező kiválasztásához

Facebook
LinkedIn
E-mail

A napelemes rendszerek telepítése összetett feladat és számos szakember együttműködésére van szükség ahhoz, hogy hosszú távon biztonságosan és megfelelően működjön. A tervezés, a kivitelezés, az ellenőrzés és a szerviz speciális szaktudást és nagy tapasztalatot igényel. A piacon, főleg a pályázatok megjelenését követően, nagyon sok kivitelező jelent meg. Annak érdekében, hogy a legjobbat válaszd összeállítottuk azt a listát, amit érdemes megfontolnod, amikor napelemes rendszer kivitelezőt választasz.

Szakmai tapasztalat, megfelelő szakértői gárda

A megfelelő szakmai tapasztalatot nem csak az mutatja meg, hogy egy cég milyen régóta van jelen a napelemes termékek piacán kivitelezőként és forgalmazóként. Sokat elárul a megbízható működéséről, ha az alvállalkozók mellett saját csapattal is rendelkezik, akik folyamatosan ugyanabban a minőségben dolgoznak. A kivitelezés során szükség lesz villanyszerelő, ács, tetőfedő munkájára, a tervezést és az átadást pedig villamosmérnök és műszaki ellenőr segíti.

A nagykereskedelemmel foglalkozó kivitelezők – így a Manitu Solar is – nem csak a saját munkájuk tapasztalatával rendelkeznek, de rálátnak a teljes piacra, így a rendszerek optimális működéséről, a tökéletesen passzoló berendezésekről is több információjuk van. Így a professzionális kivitelezés mellett arra is lesz gondjuk, hogy a számodra legtökéletesebb rendszert állítsák össze.

Ne csak az ajánlatadásban legyen partner

Ajánlatot adni talán a legkönnyebb egy napelemes kivitelezés esetében De már a kezdő lépéseknél lehetnek árulkodó jelek, amelyek azt bizonyítják, hogy nem a megfelelő kivitelezővel van dolgod. Ilyen lehet például, ha a cég nem ragaszkodik a helyszíni felméréshez a végleges ajánlat elkészítése előtt. A helyszíni felmérés a legtöbb esetben ingyenes, és arra szolgál, hogy a te otthonod sajátosságaihoz igazodó napelemes rendszer kerüljön megtervezésre és beüzemelésre.

Az ajánlat elfogadása után kezdődik csak az igazi munka. A különböző engedélyek, hatósági kapcsolattartás egy laikus számára nehézkes és időrabló. A jó kivitelező segítségedre lesz abban, hogy mikor, hova, milyen dokumentációt kell benyújtanod, hogy a korszerűsítésed minden szabálynak megfeleljen. Ezzel a segítséggel a cégek nem csak pénzt takarítanak meg neked, de jelentős mennyiségű idővel ajándékoznak meg, nem beszélve arról, hogy megkímélnek az ügyintézés okozta stressztől.

Stabil pénzügyi háttér

A stabil pénzügyi háttér leginkább azért fontos, mert a megfelelő napelemes kivitelező és forgalmazó esetében az esetleges garanciális igényedet érvényesíteni tudod. A napelemes rendszerek telepítésére a Manitu Solar 5 éves teljes körű kivitelezői garanciát vállal, ráadásul a forgalmazott eszközökre a gyártók is kiemelt garanciát adnak. De fontos, hogy a garanciával akkor tudsz élni, ha az azt adó cég a piacon lesz a garanciális időszak végéig.

Prémium termékek forgalmazása

A napelemes rendszer akkor lesz hosszú távon megbízható, ha minden eleme prémium minőséget képvisel. Mind a napelem, mind az inverter tekintetében érdemes prémium minőségű terméket választanod. Olyan kivitelezőt válassz, akinek az ajánlatában a világ élvonalának gyártói szerepelnek.

A rögzítéstechnikai berendezések és a szerelvények minősége is ugyanolyan fontos, mint a látható elemeké. A rögzítőelemek ki vannak téve az időjárás változásainak, így amikor ezeket az eszközöket választod ki, olyat válassz, amelyek garanciális ideje legalább megegyezik a napelem és az inverter garanciális idejével. A Manitu Solar kínálatában olyan rögzítéstechnikai berendezéseket találsz, amelyek alumíniumból, és rozsdamentes acélból készülnek.

Hivatalos forgalmazó és szerviz

A világ élvonalába tartozó gyártók olyan hivatalos forgalmazókat választanak, akiknek munkájában és stabilitásában nem találnak kivetnivalót. Ha a kiviteleződ az általa ajánlott eszköz gyártójának szervizpartnere is, nagyban megkönnyíti majd az esetleges javítási igényeid teljesítését.

Az pedig már csak hab a tortán, ha olyan kivitelezővel tudsz együtt dolgozni, amelyik a napelemes rendszer egyes elemeinek nagykereskedelmi forgalmazója is. Ezek a forgalmazók – így a Manitu Solar is – nem csak a saját maga által kivitelezett napelemes rendszerekkel kapcsolatos tapasztalatokat tudja átültetni a gyakorlatba, hanem a teljes piac működésére rálátása van.

+1 Minőségbiztosítás

Talán azt gondolod, hogy a minőségbiztosítás felesleges adminisztráció, azonban egy napelemet telepíteni összetett feladat, amely során sok szakember munkáját kell összehangolni. A minőségbiztosítással rendelkező kivitelezők munkája meghatározott, dokumentált folyamat szerint, mindig kiszámítható és ugyanolyan magas színvonalon történik. Így biztos lehetsz abban, hogy gördülékenyen zajlik majd a korszerűsítésed.

A napelemes rendszer hosszú távú befektetés. Érdemes tehát olyan partnert választanod, aki a teljes folyamat során támogat, prémium minőségű termékeket értékesít és olyan szakértői csapattal dolgozik, akivel problémamentes és gyors lesz a kivitelezés.

keresés

Keresés

Hírlevél feliratkozás

kategóriák

Legfrissebb cikkek

címkék

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés