+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Napelem szerelvények típusai

napelem szerelvények

Napelem szerelvények típusai

Facebook
LinkedIn
E-mail

A villamossági szerelvények minősége és megbízhatósága minden helyzetben fontos, de különösen oda kell rá figyelnünk a napelemes rendszerek esetében. A napelemek és a kapcsolódó berendezések folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, így a megbízható működés elengedhetetlen feltétele a megfelelő tervezés, a szakszerű telepítés és az eszközök időtállósága.

A napelemes rendszerek esetében sokszor csak a napelem és az inverter minőségére helyezünk hangsúlyt, pedig a kiegészítő villamossági szerelvényeknek és a rögzítéshez használt eszközöknek is ugyanakkora szerepe van a teljes rendszer működésében.

Milyen szerelvényekre lesz szükséged?

A villamossági szerelvények alatt a napelemes rendszer esetében a kábelektől, a csatlakozó dobozokon keresztül, a mérőórákig több eszközt értünk. Most a legfontosabbakat járjuk körbe egy kicsit részletesebben.

Kábelek és vezetékek

A kábelek és a vezetékek már a tervezési szakaszban fontossá válnak. A napelemes rendszer elemeinek összekötése nagy gondosságot igényel. A nem megfelelő tervezés csökkentheti a teljes rendszer hatékonyságát, a kábelek hossza, az elektromos csatlakozók minősége mind befolyással vannak arra, hogy mennyire leszel elégedett a napelemes rendszereddel.

A kábelek egyik fontos típusa a szolár kábel, ami a napelemes rendszert köti össze az inverterrel, és a napelemek által termelt áramot juttatják el az inverterig. Speciális funkciójuknál fogva alkalmasak kültéri és beltéri használatra egyaránt, a bizonságosságukról pedig dupla szigetelés gondoskodik. A szolár kábelek gyakran kapnak még plusz védelmet, például védőcsövet is. A szolár kábelekre különösen igaz, hogy nagyon gondosan kell eljárni a kiválasztásuknál, a méretezésüknél és a telepítésnél, ellenkező esetben komoly tűzeseteket okozhatnak.

Csatlakozó dobozok

Csatlakozó dobozok az AC és a DC oldalon is megtalálhatóak. A megfelelő csatlakozó doboz leválasztó kapcsolóval és túlfeszültség védelemmel is rendelkezik. A túlfeszültség védelem elengedhetetlenül fontos, ha napelemes korszerűsítésbe kezdesz. Ebben az esetben is igaz az, hogy a megfelelő szakértői segítséggel garantálhatod nem csak a napelemes rendszered, de az otthonod és saját biztonságod is.

A napelemeket általában a tetőn helyezzük el, így azok – elsősorban a fém alkatrészek, és alkotóelemek – fokozottan ki vannak téve a villámcsapásnak. Ha a villámáram bejut az épület belső részébe, akkor kimondhatatlan nagy károkat képes okozni. Ezért fontos, hogy az egyenáram és a váltóáram oldalán is megfelelően védekezzünk a túlfeszültség ellen.

Új mérőóra

A napelemes rendszerhez a jelenlegi mérőórád nem lesz megfelelő, így azt mindenképp cserélni kell. Az új óráról a szolgáltató gondoskodik, annak cseréjéig a rendszer használatát nem is engedélyezik.A csere 3X16 amper alatt nem jár plusz költséggel, mindenhol ingyenesen végzi a szolgáltató.

A napelemes rendszer telepítése végén a Manitu Solar szakemberei segítenek neked abban, hogy a szolgáltató felé a megfelelő lépéseket időben és helyesen tedd meg, így a rendszer használatba vétele gördülékennyé és akadálymentessé válik.

Napelem szerelvények – mire figyeljünk?

Érdemes ezen eszközök esetében is olyan nagy múltú gyártótól vásárolnod, aki megfelelő hangsúlyt fektet a fejlesztésre, a minőségbiztosításra, és az innovációra. A szerelvények fontos építőkockái a teljes rendszernek, fontos, hogy prémium minőségben és a legújabb technológiával készüljenek. A döntés során járj utána, hogy az eszközöknek megvan-e a megfelelő szervízhátterük, meghibásodás esetén milyen könnyen és gyorsan pótolhatóak, és mekkora garanciát vállalnak rá a gyártók.

Ha megbízható kivitelezőre bízod magad, akkor a megfelelő szabványokkal ellátott berendezéseket fog a rendelkezésre állni, prémium minőségben, gondos tervezéssel és profi kivitelezéssel.

Ne bízd a véletlenre, kérj ajánlatot!

keresés

Keresés

Hírlevél feliratkozás

kategóriák

Legfrissebb cikkek

címkék

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés