+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

5 indok, amiért cégként is érdemes napelem telepítésben gondolkodnod

céges napelem

5 indok, amiért cégként is érdemes napelem telepítésben gondolkodnod

Facebook
LinkedIn
E-mail

A napelemek nem véletlenül váltak a megújuló energiaforrások közül a legnépszerűbbé, és képviselik a fenntartható, zöld jövőt. Olyan alternatívát jelentenek, amely kiszámítható, megtérülő és biztonságos. Egyre több napelemmel találkozhatunk a háztetőkön, az udvarokban és a napenergiát egyre szélesebb körben használják.

Azoknak a cégeknek, akik saját ingatlannal rendelkeznek, függetlenül az ingatlan méretétől, szintén érdemes a napelemes korszerűsítésben gondolkozniuk. Ha cégtulajdonosként te is folyamatosan szembesülsz a villamosenergia árának növekedésével és ez a kiszámíthatatlan árnövekedés egyre több megoldandó feladatot ró rád, akkor itt az idő, hogy számba vedd a céges napelem telepítésének lehetőségét.

Miért éri meg a cégeknek napelemes korszerűsítésben gondolkozni?

Azt már mindannyian tudjuk, hogy a napelem gazdaságosabb megoldás a villamosenergia felhasználásánál, de mutatunk öt további olyan szempontot, ami átgondolásra érdemes.

Kiszámítható költségek

A villamosenergia ára folyamatosan emelkedik, és 2022 elején a cégek olyan mértékű drágulásnak lehettek elszenvedői, amely erősen megterhelheti a vállalkozás költségvetését, és akár még a teljes működést is veszélyeztetheti. A napelemes rendszer fel tudja venni a harcot a villamosenergia árának kiszámíthatatlan változásaival. Fogyasztástól függetlenül egy olyan megoldást kínál, amellyel a cég felszámolhatja a kitettségét az áramszolgáltatók felé, és búcsút mondhat a villanyszámlának.

Ráadásul a napelemek a telepítést követően nem igényelnek különösebb ráfordítást, így a fenntartásuk is gazdaságos.

Pályázatok és támogatások

Pályázatokkal és támogatásokkal a beruházás jelentős része megfinanszírozható. Folyamatosan rendelkezésre állnak azok a pályázatok, amelyek segítenek abban, hogy a napelemes korszerűsítés ne azon múljon, hogy a cég meg tudja-e finanszírozni a teljes beruházást. Mindamellett fontos, hogy hosszú távon még akkor is jobban jár a vállalkozás a napelemes rendszer telepítésével, ha a korszerűsítés teljes költségét önerőből fizeti meg.

Bár a pályázati lehetőségek folyamatosan megújulnak, érdemes gyorsnak lenned, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendelkezésre álló keretösszeg hamar elfogy. Akkor jársz a legjobban, ha van egy előkészített dokumentációd, így még időben tudsz reagálni a pályázatok megjelenésekor.

Elszámolható költségek

A napelemes beruházás költségei elszámolhatók. A szükséges eszközök és a munkadíj is leírható költségként. Ha pályáznál, akkor a pályázati keretösszeg terhére is elszámolhatod a beruházást.

Megtérülő beruházás

A napelemes rendszer megtérülési mutatói számos dologtól függenek, azonban a rendelkezésünkre álló adatok és a tapasztalataink is azt mutatják, hogy biztosan megtérülő beruházás. A jelenlegi adatok alapján 5-7 év megtérülési idővel számolhatunk, azonban ez jelentősen csökkenthető pályázatok és támogatások igénybevételével.

Egy lépés a zöld jövő felé

Felelős cégvezetőként biztosan te is elkötelezetten keresed azokat a megoldásokat, amelyek segítségével nem csak a céged jövőjét lendítheted fel, hanem a környezetedért és a Földünkért is sokat teszel. A napelem olyan megújuló energiaforrás, amely használatával egy jelentős lépést tehetünk a zöld jövő felé.

Figyelj jól a céges napelem kivitelező kiválasztásakor

Ha a fentiek alapján úgy érzed, hogy itt az idő, hogy az egyre dráguló villamosenergia helyett a te céged áramszükségletét is napelemek finanszírozzák, akkor nincs más dolgod, mint kiválasztani azt a kivitelezőt, akire szeretnéd rábízni magad. A kivitelezők kiválasztásának az elsődleges szempontja a tapasztalat és a stabilitás. Olyan céget válassz, akik régóta napelemek telepítésével foglalkoznak, nem csak azért mert a kivitelezés során nem fognak hibát véteni, hanem azért is mert olyan eszközöket és berendezéseket fognak neked ajánlani, amelyekkel a legoptimálisabban fogod tudni üzemeltetni a rendszeredet.

A kivitelező és az eszközök kiválasztásakor is fektess nagy hangsúlyt a garanciális feltételek áttanulmányozására. A megbízható kivitelezők saját munkájukra is megfelelő garanciát vállalnak és olyan eszközöket fognak neked javasolni, amelyek szintén kiemelkedő garancia idővel rendelkeznek.

Néhány kattintás és elindulhatsz egy kiszámíthatóbb jövő felé

A Manitu Solar tapasztalt kollégái már a tervezési szakaszban is a segítségedre lesznek. Sőt, ha pályázati forrást vonnál be, akkor a pályázati anyag összeállításában is támogatást fognak nyújtani, ráadásul kiveszik a kezedből a hatóságok és az áramszolgáltató felé történő ügyintézést.

Kattints a weboldalunkra és kérj ajánlatot napelemes rendszer kivitelezésére. A kollégáink segítségével pedig a napelemes korszerűsítésed már az első pillanattól gondtalan, stabil és kiszámítható lesz.

keresés

Keresés

Hírlevél feliratkozás

kategóriák

Legfrissebb cikkek

címkék

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés