+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Tévhit, hogy a jégeső a napelem ellensége? Árthat a szél és a villámlás? Fontos válaszok a szélsőséges időjárás kapcsán

Tévhitek a napelemről

Tévhit, hogy a jégeső a napelem ellensége? Árthat a szél és a villámlás? Fontos válaszok a szélsőséges időjárás kapcsán

Facebook
LinkedIn
E-mail

Pusztító jégeső, hihetetlenül erős szél, szinte elviselhetetlen kánikula és fagy, félelmetes villámlás – a híradókban egyre többször főszereplők a szélsőséges időjárás jellemzői. Érthető, hogy a globális felmelegedés káros hatásai aggodalmat keltenek, ha felmerül a napelem rendszer telepítésének terve. Vajon félni kell ettől? A rövid válasz: nem, a napelem rendkívül biztonságos és ellenálló technológia eredménye. Fejtsük is ki!

 

Garantáljuk a strapabíró és fagyálló napelem rendszer biztonságát

Logikus lenne az érvelés, hogy a háztetőn védtelenül állnak a napelemek, ki vannak szolgáltatva az időjárásnak. Csakhogy a strapabíró szó nem egy elcsépelt jelző a szakmánkban, több okból is. Egyrészt 12 év tapasztalatával csak a legjobb napelem rendszereket kínáljuk, a világ legmegbízhatóbb gyártóitól. Másrészt büszkék vagyunk rutinos és kiváló szakembereinkre, akik a napelem panelek profi felszerelésével is garantálják, hogy nem lesz gond.

A fagy okozta károkat ezért is lehet rögtön kizárni. A víz térfogatának növelése ugyanis csak megfelelő szigetelés hiányában fordulhat elő, de ilyen hibát a nálunk már bevált világmárkák nem engednek meg maguknak.

 

A jégeső ellen is védelmet ad a szigorú ellenőrzés

Az autókon kárt tehet a jégeső, de a napelemek egészen más kategóriát képviselnek. A gyártóktól nem is kerülhet ki úgy napelem rendszer, hogy ne vizsgálnák őket extrém körülmények között.

A legjobb márkák szigorú protokoll alapján dolgoznak, például vasgolyókkal is tesztelik, mit bírnak ki a napelem panelek. Ezek után meg sem kottyan nekik a Magyarországon megszokott – legfeljebb diónyi – jégeső. Mindezt rendkívül erős borításnak köszönhetik a prémium minőségű monokristályos napelemek.

 

Mi lesz, ha nagy vihar jön? Kötelező a villámhárító felszerelése?

A már jellemzett strapabíró képesség és a jogi előírás hiánya sem teszi kötelezővé a villámhárító felszerelését a napelem rendszer telepítésekor. Ettől függetlenül igaz, hogy minél nagyobb beruházásról van szó, annál inkább megéri elgondolkodni rajta.

Ha pedig valaki tovább növelné biztonságérzetét, akkor a biztonsági megszakító, vagyis az áram-védőkapcsoló beszerzése is csökkenti a villámlás okozta károk egyébként is rendkívül csekély esélyét.

A biztonsági intézkedésekről természetesen konzultálhatsz szakértőinkkel, akár már az ingyenes helyszíni felmérés során is.

 

Szél? Meleg? Még a homokvihart is bírja a napelem!

Az utóbbi években Magyarországon már mértek 120 km/órás sebességet is a szélviharoknál, de így sem kell aggódni. Ha a napelem cellák jól vannak rögzítve, akkor nincs gond, a Manitu Solar pedig a legjobb csapattal dolgozik, így nem is lesz.

Természetes, hogy az egyre megterhelőbb kánikula is rémisztő lehet, de ettől sem kell tartani. Remek bizonyíték erre egy kazahsztáni napelem park, ahol homokviharok mellett szélsőséges hőmérsékletek fokozzák a veszélyt: éjszaka –27, káprázó napsütés esetén pedig 42 Celsius-fokot is mértek a helyszínen, de a napelemek teljesítményén ez nem látszott.

Reméljük, hogy megnyugtató válaszokat adtunk a napelem rendszer biztonsága kapcsán. A szélsőséges időjárástól nem kell félni! Kattints ide és kérj ajánlatot egy ingyenes személyi konzultációra!

keresés

Keresés

Hírlevél feliratkozás

kategóriák

Legfrissebb cikkek

címkék

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés