+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Tényleg a napelem a klímaválság egyik megoldása? Igen, ezért van rá állami támogatás!

Napelem állami támogatás

Tényleg a napelem a klímaválság egyik megoldása? Igen, ezért van rá állami támogatás!

Facebook
LinkedIn
E-mail

A napelem technológia folyamatos fejlődést mutat, sőt, forradalom előtt állhat. A klímaválság egyre sürgeti a kormányokat és az embereket, így folyamatosan nő az igény a napelemek telepítésére, ráadásul Magyarországon állami támogatás is jár hozzá.

Ne legyenek illúzióink: ha az emberiség nem fordul a zöld energia – köztük a napelem – felé, akkor a klímaválság negatív hatásai Magyarországon is egyre jobban megnehezítik az életünket. A kormányokat és az embereket is sürgetik a tudósok vészjósló forgatókönyvei, így természetes, hogy hazánkban is egyre nagyobb az érdeklődés a napelemek iránt.


Befektetés az alacsonyabb rezsi érdekében

A zöld jövő befektetést igényel, de megéri – mi is így gondoljuk, sőt, ez a tapasztalatunk is, és örömmel látjuk, hogy hazánkban is egyre többen osztják ezt a véleményt.

A Napi.hu és a Pulzus Kutató reprezentatív kutatást végzett a felnőtt lakosság körében, az eredmény pedig biztató. A megkérdezettek 51 százaléka vállalna plusz költséget a rezsi – áram és gáz – kapcsán, ha ezzel támogatni tudná a globális felmelegedés elleni harcot.

Ezzel az eredménnyel az újHÁZ Centrum szintén idei felmérése is összhangban van: a magyar lakosság felének annyira fontos a környezetvédelem, hogy építkezés vagy felújítás során ezt a célt is figyelembe veszik, 7 százalék számára pedig elsődleges szempont.


Budapest: 10 millió négyzetméter napelem 2030-ig!

A főváros vezetése ambiciózus tervvel állt elő júniusban: 2030-ra összesen 10 millió négyzetméter napelem telepítésével szeretnék csökkenteni Budapest károsanyag-kibocsátását és energiafüggőségét. Ezzel a jelenlegi napelem-kapacitás a 130-szorosára emelkedne.

A korszerűsítési terv megvalósításával 1500 MW-ra nőhet a Budapesten működő napelemek teljes kapacitása, és a távhőellátás több mint fele megújuló energiából származhat. Ezzel 2030-ra évente több mint 2 millió megawattórányi energia spórolható meg a fővárosban, és minden esztendőben 467 ezer tonnával lehetne csökkenteni a budapesti széndioxid-kibocsátást.


A napelem is a felújítás része lenne? Állami támogatás jár érte!

A lakossági napelem rendszer támogatására állami pályázatot írtak ki, amelyről ide kattintva részletesebben is olvashatsz. A lényeg: akár 50 százalékos vissza nem térítendő támogatás jár 3 millió forintig, szaldó elszámolás mellett 2022. december 31-ig.

A napelemes otthonfelújítások ösztönzésével együtt országos szinten fontos terveket vázolt az állam: 2030-ra a hazai áramtermelésnek 90 százalékban szén-dioxid-mentesnek kell lennie, 2050-re pedig a karbonsemlegesség a cél.


Tényleg a napelem jelenti a zöld jövőt?

A napelem technológiája forradalom előtt állhat, legalábbis a New York-i Egyetem és a lisszaboni NOVA Egyetem tudósai szerint. Úgy látják: a sakktáblaszerűen elhelyezett napelemek révén 125 százalékkal növelhető a fényelnyelési képesség.

A Michigani Egyetem kutatói olyan átlátszó napelemet fejlesztettek, amely csúcsot döntött a fény 43,3 százalékának áteresztésével.

Szingapúrban 122 ezer napelem segítségével 45 futballpályányi méretű napelemfarmot bocsátottak vízre, így az ország már 100 százalékban zöld energiával működteti a szennyvízkezelést.
Napokon át lehetne sorolni a tudomány ígéretes eredményeit és az elképesztő beruházási terveket – gondoljunk csak arra, hogy Kína bejelentette: 2060-ra karbonsemleges akar lenni –, mind azt mutatják: a zöld jövő felé tartunk, ehhez pedig fontos lépés a napelem támogatása.

Kattints ide és kérj ajánlatot egy ingyenes személyi konzultációra!

keresés

Keresés

Hírlevél feliratkozás

kategóriák

Legfrissebb cikkek

címkék

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés