+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Miért ne válassz napelemet?

Miért ne válassz napelemet?

Facebook
LinkedIn
E-mail

Nem számoltuk meg, de pontosan tudjuk, hogy számtalan cikket találsz a világ összes nyelvén abban a témában, hogy miért válassz napelemet. Most arra teszünk kísérletet, hogy meggyőzzünk, a napelem nem jó megoldás, nem való neked, és egyáltalán nincs szükséged arra, hogy ajánlatot kérj a korszerűsítésre.

Összeszedtünk néhány olyan tulajdonságot, ami ha igaz rád, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem való neked a napelem telepítése és az összes ezzel járó macera. Szerinted sikerül találni köztük legalább egy olyat, ami tényleg te vagy?

Hiszel abban, hogy a világűrben mégis van egy másik Föld, ahol gond nélkül tudsz új életet kezdeni, ha ez a jelenlegi tényleg befuccsol

Azt tudjuk, hogy a Föld veszélyben van. A környezetvédelem kiemelten fontos, a fenntarthatóságért nagy cégek és kis emberek vállt vállnak vetve küzdenek. Ezt támogatja a véges energiaforrások kiváltása olyan kifogyhatatlan forrásokkal, mint a nap. De végülis mindegy is. Hiszen a világűr végtelen, biztosan van még egy olyan bolygó, ahol ugyanez az élettér gond nélkül megteremthető, a nagyhatalmak pedig már azon dolgoznak, hogy eljuttassanak oda minden földlakót (vagy legalábbis a szerencsésebbeket)

Olyan kevés levelet kapsz, így izgatott örömmel bontogatsz minden borítékot, még akkor is, ha az a villanyszámla

Tény, hogy ha napelemes rendszerre váltasz, akkor nem kapsz több villanyszámlát. Nincs több boríték, nincs több bontogatás, és a szimpatikus postással sem kell többé arról beszélgetni a kapuban, hogy már megint hogy megdrágult az áram. Megértjük, ha ezek az apró örömök hiányozni fognak.

A napelem telepítése, mint minden felújítás és korszerűsítés véget nem érő macera, amire nyilvánvalóan nincs időd (kedved meg még inkább)

A napelemes rendszerrel kapcsolatos korszerűsítés legnagyobb részét a tervezés és az engedélyezés teszi ki. Ez valóban eltart hetekig, de ha jó kivitelezőt választasz, akkor segíteni fog neked mindenben, sőt átveszi a feladatok nagy részét. A napelem tényleges telepítése mindössze 1, maximum 2 napot vesz igénybe. Mondjuk addig érdemes elzárni a harapós kutyát, kinyitni a kaput a szerelőknek, és beengedni őket. De hát tudjuk, annyi minden más is történhetne azon a napon.

Biztos vagy abban, hogy a te házad nem alkalmas napelem telepítésére

A modern rögzítéstechnikai eszközöknek köszönhetően a napelemes rendszer a legtöbb tetőtípusra gond nélkül, esztétikusan telepíthető. A tiédre nem. Ha üvegből van a tetőd, akkor tényleg nem. Minden más esetben – nehezen mondjuk ki – de nagy valószínűséggel nem lesz igazad.

Pontosan tudod, hogy a napelem drága dolog, ezért úri mulatságnak tartod (és különben is, soha nem hozza vissza az árát)

A napelem nem olcsó, de szerencsére vannak finanszírozási lehetőségek és pályázatok, amikkel a legtöbb háztartás számára elérhetővé váltak (természetesen csak olyanokra gondolunk, akik nem szeretik a postást, és nem akarnak vele többé beszélgetni a kapuban).

A számítások azt igazolják, hogy a napelemes rendszerek – finanszírozási formától függően- néhány év alatt visszatermelik a befektetett összeget, így biztosan megtérülő beruházáshoz adnád a pénzed. De megértjük, ha te inkább a tőzsdén kockáztatsz.

Van egy jósgömböd, ami pontosan megmondta neked, hogy a technológia fejlődésével sokkal olcsóbb lesz a napelem ára (és ez azelőtt fog bekövetkezni, mielőtt költöznöd kellene a szomszédos bolygóra)

A jövendöléshez mi jósgömb helyett sokkal inkább a múltbeli adatokra, a várható tendenciákra és a piaci környezetre alapozzuk az előrejelzéseinket. A napelemek gyártásának hatékonysága nagyot fejlődött az elmúlt években, a piacon lévő gyártók versenyeznek egymással, így jelentősen csökkentek a napelemek árai. Jelenleg sem a piaci környezet, sem pedig a technológiával kapcsolatos innovációs helyzet nem indokolja a napelemek árának csökkenését. Természetesen elfogadjuk a jósgömböt, mint relevánsan használható eszközt, és arra kérünk, add kölcsön nekünk is. Rengeteg felesleges munkától kímélnél meg minket.

20 éven belül lehet, hogy elköltözöl, és biztos vagy benne, hogy még a fürdőkádat is magaddal fogod vinni

A napelemet egyszer felszereled a tetőre és az ott marad. Nem tudod magaddal vinni, ha költözöl. Ez egy óriási hátrány (még akkor is, ha a következő évtizedben eszedbe sincs más helyen lakni, de hát ki tudja, mit hoz az élet, ugye). Nem akarunk meggyőzni arról, hogy a korszerűsítésed emelni fogja az ingatlanod értékét, már abban az időszakban is sokat teszel a környezetért, amíg napelem termeli az áramot a háztartásodnak. Mert megértjük, hogy ha véletlen mégis költözni kényszerülsz, akkor a tetőn kell hagynod.

Már a szomszédnak is van, és különben is, most mindenki napelemet szereltet, te már csak azért se fogsz

Ezzel az érvvel nehéz vitatkozni, és nyilván eddig sem volt célunk rábeszélni arra, hogy mégis jó megoldás az a napelem. (Egyúttal ajánljuk figyelmedbe a “Balaton-tagadók” Facebook csoportot. Tetszeni fog.)

Ha mégsem igaz rád a fentiek közül egyetlen állítás sem (vagy legalábbis nagy része), akkor itt az idő, hogy ajánlatot kérj. Nem csak a profi kivitelezésben, a prémium minőségű termékek beszerzésében, az ügyintézésben segítünk neked, de a számodra legjobb finanszírozási formát fogjuk ajánlani. Hátha mégsem lesz szükségünk idő előtti űrutazásra. Ajánlatkérés!

keresés

Keresés

Hírlevél feliratkozás

kategóriák

Legfrissebb cikkek

címkék

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés