+36 (1) 700 44 66

manitukivitelezokft@napelem.net

Budafoki út 60.

Budapest

Használd ki a könnyen elérhető állami támogatást és telepíts napelemes rendszert az otthonfelújítási program keretein belül

50%-os támogatás napelemes rendszerekre kompromisszumok nélkül, hosszú távon gazdaságosan

A napelemes rendszerek telepítésével nem csak a zöld jövő felé teszel egy lépést, de háztartásod fix költségeit is csökkenteni tudod. Kérj ajánlatot, és nem csak személyre szabott megoldást küldünk neked, de segítünk a pályázatban, a tervezésben és a professzionális kivitelezésben is.

Napelemes rendszerek a
villanyszámlamentes jövőért

A megújuló energiaforrások közül a napelemes rendszerek egyre szélesebb körben elterjedtek.
Népszerűségük töretlen, hiszen használatuk órási előnyökkel jár nem csak a háztartások, de a környezet számára is.

CSÖKKENNEK A HAVI KIADÁSOK

A napelem segítségével a villanyszámládat lenullázhatod, így többé nem kell számolnod az áramszámla folyamatos emelkedésével.

Növeled az ingatlanod értékét egy megtérülő beruházással

A napelem-rendszer a találgatásokkal és a tévinformációkkal ellentétben megtérülő beruházás, a megtérülési ideje a rendelkezésre álló támogatások igénybevételével jelentősen csökkenthető. A megtérülés mellett a korszerűsítés az ingatlanod értékét is növeli.

Kis lépés neked, nagy segítség a Földnek

50%-os támogatás napelemes rendszerekre is

A 2021-ben indult otthontámogatási program 50%-os támogatása energetikai korszerűsítésre, így napelemes rendszerekkel kapcsolatos beruházásra is fordítható. A pályázat sajátossága, hogy a napelemek beszerzését és telepítését előre kell finanszírozni, a támogatás pedig utólagosan igényelhető.

A tapasztalatok alapján a pályázatok hamar elbírálásra kerülnek, és a támogatás összege is rövid időn belül megjelenik a számládon. Fontos, hogy a kivitelezővel a szerződéses kapcsolatod rendezett legyen, és a munkálatokkal kapcsolatos összes számládat őrizd meg!

Napelemes pályázat és kivitelezés

Igénybe vehetem
a támogatást?

Az otthonfelújítási program kifejezetten a családokat támogatja, így mielőtt pályáznál érdemes átnézned a részletes feltételeket, amelyeket a Magyar Államkincstár honlapján érsz el. A legfontosabb pontokat összefoglaltuk neked, hogy gyorsan el tudd dönteni, érdemes-e további időt szánnod a pályázatra.

A felújítás utófinanszírozását igénybe veheted:

ha legalább egy gyermeket nevel a család, aki még nincs 25 éves, és egy háztartásban él szüleivel

25 évnél idősebb, fogyatékkal élő, munkaképtelen gyermek esetén

gyermeket vártok és magzatotok már 12 hétnél idősebb

elvált vagy egyedülálló szülők vagytok (fontos, hogy ebben az esetben részletesen olvassátok el a Magyar Államkincstár tájékoztatóját)

a CSOK és a Babaváró hitel nem kizáró ok, sőt, a babaváró hitellel az önrészt is fedezheted

Miért érdemes
gyorsan lépni?

Ne maradj le a kedvező szaldós elszámolásról akkor sem, ha a napelemes rendszer telepítéséhez az önerődre is szükség van!

A napelemek által termelt energia mennyisége hullámzik, hiszen nagyban függ az időjárás változásától. A feleslegesen megtermelt energiát a szolgáltató átveszi a napelem tulajdonosától, amikor pedig a termelőnek nem áll rendelkezésére a szükséges energiamennyiség, akkor visszaveszi a hálózatból.

A napelemes rendszerekre vonatkozóan jelenleg szaldós elszámolás van érvényben. Ez az elszámolási mód a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kapott és átadott energia kiegyenlíti egymást. Éves elszámolás keretében pedig a háztartásoknak csak azért a villamosenergia mennyiségért kell fizetniük, amelyet pluszban használtak fel.

A szaldós elszámolás azonban rövidesen megváltozik és bruttó elszámolásra térünk át. A bruttó elszámolás keretei között a szolgáltató szabott áron megveszi a háztartástól a feleslegesen termelt áramot, amit aztán szükség esetén a háztartás visszavásárol, szintén meghatározott áron. Az árak között különbség lesz, mégpedig a szolgáltatók javára. Így a napelemes rendszerek megtérülése kitolódik.

Az állami támogatást igénybe vett napelemes rendszerek esetében abban az esetben érvényesíthető a szaldós elszámolás, ha a rendszered 2023. december 31-ig elkészül, és 2024. január 1-e előtt a használatbavételi engedélyt is megkapod rá.

A pályázati rendszerek és a szabályozás bizonytalansága miatt érdemes akkor is a jelenleg legegyszerűbben elérhető állami támogatást igénybe venni, ha az önköltséggel jár. A napelemes rendszered a gyors telepítéssel, 50%-os támogatással és szaldós elszámolással gyorsan megtérül és hosszú távon gazdaságos lesz.

Azzal, hogy vársz a “jobb ajánlatra” és a magasabb támogatási összegre azt veszélyezteted, hogy kikerülsz a szaldós elszámolásból. Ráadásul a pályázati kiírás folyamatos változása miatt koránt sem biztos, hogy elnyered a támogatást!

A teljes folyamatban
melletted állunk

A teljes folyamatban melletted állunk / vagy: Személyre szabott ajánlat, teljes körű kivitelezés, segítség a pályázatban

A Manitu Solar csapata 2009. óta telepít napelemes rendszereket. Nem csak kivitelezőként, de nagykereskedőként is jelen vagyunk a piacon, segítjük partnereinket, ezáltal jelentős tapasztalattal rendelkezünk a legoptimálisabb rendszer összeállításában.

1. Szakértői csapat áll melletted a munka során

2009 óta napelemes rendszerekkel foglalkozunk, a szakmai munkát villamosmérnökök és műszaki ellenőr is támogatja. A kivitelezés során pedig nagy gyakorlattal rendelkező villanyszerelő, ács, tetőfedő garantálja, hogy a napelemes rendszer minden szempontból tökéletes legyen. Alvállalkozóinkat szigorú szakmai szempontok alapján választjuk ki.

2. Kizárólag prémium termékeket ajánlunk

A tapasztalataink azt mutatják, hogy a napelemes rendszer működése akkor lesz hosszú távon megbízható és biztonságos, ha a berendezések prémium minőséget képviselnek. Az általunk ajánlott termékek megfelelnek a legszigorúbb követelményeknek, mindezt elérhető áron.

3. A teljes folyamatban melletted állunk

Támogatni fogunk a teljes folyamatban a tervezőasztal mellett és a kivitelezés során egyaránt. Segítünk a legoptimálisabb rendszer kiválasztásában, a pályázat beadásában és a szolgáltatók felé történő kommunikációban is.

4. Pénzügyi stabilitásunk garancia a biztonságodra

Az Opten hitelminősítő “A”kategóriás megbízható, stabil minősítést adta cégünknek. A pénzügyi stabilitás és a tiszta működés garancia arra, hogy velünk biztonságos háttérrel vághatsz bele a korszerűsítésbe.

Tedd meg
az első lépést!

Kérj ajánlatot és kollégáink minden részletről tájékoztatnak, sőt ha további kérdéseid merülnek fel, arra is készséggel válaszolnak.

Az otthonfelújítási támogatásba
nem fogadunk már be új jelentkezőket!

Napenergia Plusz Program pályázati feltételek és jelentkezés